TIL NORSKE SØKERE

Så, du har bestemt deg for å søke UWC? Eller kanskje du bare lurer på hva UWC egentlig er?

Her er i alle fall en liten guide til UWC og UWC Norge.

Når man søker UWC fra Norge, pleier man å søke gjennom nasjonalkomiteen til Norge, altså UWC Norge.

HVA ER UWC?
UWC er en internasjonal organisasjon med skoler over hele verden. Målet er å bringe sammen ungdommer fra hele verden slik at de skal gå på skolen og samtidig lære av hverandre. Det finnes 14 UWC-skoler. UWC Norge har hvert år 40 plasser å disponere. Det kan variere hvor mange plasser UWC Norge har på hver skole, men året da jeg søkte ble det i alle fall sendt norske ungdommer til 12 skoler:

 • Li Po Chun United World College i Hong Kong (2 elever)
 • United World College of the Atlantic i Wales (8 elever)
 • United World College Red Cross Nordic i Sogn og Fjordane (10 elever)
 • Mahindra United World College of India (3 elever)
 • United World College of the Adriatic i Italia (2)
 • Lester B. Pearson United World College i Canada (2)
 • Armand Hammer United World College of the American West (USA) (2)
 • Waterford Kamhlaba United World College i Swaziland (3)
 • United World College of South East Asia i Singapore (2)
 • Robert Bosch United World College i Tyskland (2)
 • United World College Maastricht i Nederland (2)
 • United World College Costa Rica (2)

Andre UWC-skoler som finnes:

 • United World College Mostar i Bosnia-Hercegovina
 • United World College Changshu i Kina
 • United World College Dilijan i Armenia

Jeg orker dessverre ikke å sette inn lenker til alle sammen, men det er bare til å søke på nettet (og YouTube, det finnes mange kule LipDubs og andre videoer) for å finne mer informasjon om hver enkelte skole.

KAN JEG SØKE?
Du kan søke dersom du går vg1 studiespesialiserende, vg1 musikk, dans og drama eller om du går vg1 idrettsfag. Du må være norsk statsborger, og bo i Norge. Det finnes noen unntak, som du kan lese om HER.

HVOR MYE KOSTER DET?
Skolene er internasjonale, og man skal bo der året rundt i to år. Da tenker man gjerne at det er dyrt å gå på UWC. Man får stipend fra Lånekassen og UWC Norge, og alle de norske elevene betaler et gjennomsnitt av egenandelen på alle skolene. Det vil si at selv om en norsk elev går på Atlantic College i Wales og en annen går på Robert Bosch, så betaler de like mye, fordi alle de norske elevene skal betale den samme egenandelen. Egenandelen ligger foreløpig på 70000,- per år. Penger skal ikke være noe problem dersom man kommer inn på UWC, så om familien din ikke har 70000,- å bruke i skolepenger, kan man da søke ekstra midler fra UWC Norge. NB: Dette er utenom vaksiner, men inkluderer to hjemreiser i året (så lenge du bestiller billetter i god tid).

HVA ER IB?
HER forklarer jeg ganske “in-depth” hvordan IB-linjen fungerer. På UWC går man IB-linjen. Der velger man 6 fag og tar fordypning i dem over to år. Det finnes ikke fellesfag, og undervisningen foregår på engelsk. På slutten av IB tar man eksamener i alle fag, og det er hovedsakelig dette som utgjør den endelige karakteren. Det er obligatorisk med CAS-aktiviteter (Creativity, Action, Service – her på LPC kalles de for QCs) på IB, men man får ikke karakter i dem. Mer informasjon kan du finne HER.

MEN HVORDAN SØKER JEG, OG HVA SKJER NÅR JEG SØKER?
Søknadsskjema til UWC Norge finner du HER. Søknaden må være sendt innen 15. januar 2016, men det er likevel lurt å begynne tidlig – du må avtale time med fastlegen din og få læreruttalelse fra to lærere. Tips til søknaden finner du HER (Lisa i Swaziland har også noen søknadstips, som du kan lese HER).

Etter at du har sendt inn søknaden, vil du først få bekreftelse på at den er mottatt. Så, hvis du er heldig, vil du få innkallelse til intervjuet. Etter at du har vært på intervju vil du få svar etter omtrent 1-2 uker på om du er kommet inn eller ikke.

Lykke til!

One thought on “TIL NORSKE SØKERE

 1. Hei! Jeg lurte på om du vet hvor mye det er som man kan få i støtte av UWC Norge og Lånekassen? Og hvordan søker man om behovsprøvd stipend? Har fristen gått ut for dette?
  Fin blogg du har forresten ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s